Nya väskmärket värnar om både människa och miljö

Mohammad Azim och Olof Engström från The Poli, fotograf Victor Ackerheim

The Poli är ett miljövänligt väskföretag med visionen att skapa en positiv miljö- och samhällsförändring genom hållbar resursanvändning, regenerativ design och etiskt företagande och ledarskap. De är ett av 12 startups som tävlar på regionfinalen av den prestigefyllda tävlingen Venture Cup den 16 maj i Stockholm. Väskorna produceras i Bangladesh, hemland till grundaren Mohammad Azim.

— Jag flyttade till Sverige för att ta en andra masterexamen i Miljövetenskap efter att ha fått ett stipendium från Svenska Institutet 2014. Jag förstod snabbt att Sverige är världsledande i hållbarhet, med ett djupt rotat kulturellt tankesätt om att bevarandet av miljön är mycket viktigt. Jag är även medveten om den nedbrytning av miljön som sker i mitt hemland som en följd av ohållbar produktion för att tillgodose både inhemska och globala behov. Därför kom jag på idén att utveckla ett ekologisk väskföretag som prioriterar miljön och socialt ansvar, säger Mohammad Azim från The Poli

Han menar att företaget är unikt på många sätt, både i sina prioriteringar och i hur teamet, med sin stora geografiska spridning, är sammansatt.

— Först av allt prioriterar företaget hållbarhet och socialt ansvar. Detta fyller ett hål på marknaden vilket gör att vi kan locka kunder och gå om konkurrenterna. För det andra har företaget bra tillväxtpotential. Alla behöver väskor och påsar. Konsumenter över hela världen börjar inse vikten av att bevara vår miljö och det är inte många väskföretag som är beredda att ta vara på denna trend. För det tredje har vi ett starkt team med stor mångfald. Med representanter från både öst och väst, från industriland till utvecklingsland tar vi tillvara den resurs det är och kombinerar våra idéer för att ta fram produkter som tar hänsyn till medmänsklighet över hela jorden, säger Mohammad Azim från The Poli.

Idé: The Poli – The Poli är ett miljövänligt väskföretag med visionen att skapa en positiv miljö- och samhällsförändring genom hållbar resursanvändning, regenerativ design och etiskt företagande och ledarskap. Väskorna produceras i Bangladesh och kommer primärt att säljas genom vår hemsida och deltagande i festivaler.

Team: Mohammad Azim, Olof Engström, Rachel Covington, Golam Kibria & Kirsi Keskitalo

Ort: Stockholm, Tokyo, Dhaka, Amsterdam

Lärosäte: Kungliga tekniska högskolan

Select Payment Method
Personal Info

Billing Details

Donate quickly and securely with Stripe

How it works: A Stripe window will open after you click the Donate Now button where you can securely make your donation. You will then be brought back to this page to view your receipt.

The Poli

1.00
Make a Donation

Donation Total: €100,00

At The Poli we envision a sustainable, Eco-Lifestyle future. Our mission is to protect the climate, environment and human health. Our blog writing has the intention to create awareness about the environment, responsible consumption and sustainability among the people. Your contribution is valuable in order to continue our efforts to manifest a more sustainable consumption and future. Thank You!

Spread the love
Shopping Cart

Scroll to Top